Fumigace
-
- včelařím od: 01 srp 1999
- oslovení: Tykat
- Kontaktovat uživatele:
Fumigace
Na youtube jsem viděl zajímavý aplikátor.
Nevím, co na to Dol, ale autor videa (asi i přístroje) si to chválí.
Já teda používám zatím ke spokojenosti Grifin.
Nevím, co na to Dol, ale autor videa (asi i přístroje) si to chválí.
Já teda používám zatím ke spokojenosti Grifin.
240 m.n.m. Dadant 448 x 159 , 448 x 326 , 40 včelstev , včelařím od roku 1999
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Jakmile si včelař myslí , že pochopil své včely , ony se změní.
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Re: Fumigace
Vzhledem k tomu, že to v Ostravě nevystavovali, tak k tomu neříkají nic 
Jednoduché jako facka. Podle mě to je lepší jak zapálit v krajní uličce, fouká do do uličky ke včelám. A asi to víc rozruší včely v chomáči.

Jednoduché jako facka. Podle mě to je lepší jak zapálit v krajní uličce, fouká do do uličky ke včelám. A asi to víc rozruší včely v chomáči.
Jak funguje to fumigování? Jed se odpařuje teplem jak papírek doutná, nebo hořením?
Přeloženo do češtiny - nehoří v tom ventilátoru páska moc rychle?
Přeloženo do češtiny - nehoří v tom ventilátoru páska moc rychle?
393 m.n.m. L159, 20 včelstev, od roku 2007
-
- včelařím od: 01 srp 1999
- oslovení: Tykat
- Kontaktovat uživatele:
Jakýpak jed
Léčivo se odpařuje teplem.
Jestli to je rychle, nebo ne, těžko posoudit.
Jak se vlastně měří obsah léčiva v kouři ? To se chytí do kubického metru a váží, měří ... , ve včelařství jsem o tom zatím nějak nečetl.
A to čtu všechno mimo vnitřní přílohy.

Jestli to je rychle, nebo ne, těžko posoudit.
Jak se vlastně měří obsah léčiva v kouři ? To se chytí do kubického metru a váží, měří ... , ve včelařství jsem o tom zatím nějak nečetl.
A to čtu všechno mimo vnitřní přílohy.
240 m.n.m. Dadant 448 x 159 , 448 x 326 , 40 včelstev , včelařím od roku 1999
No právě. Výzkumníci z výzkumáku vyzkoumali Varidol tak, aby se kapka odpařila než se k ní papírek prohoří. Na videu to jde rychlejc, tak jestli se stihne léčivo teplem odpařit, nebo jestli skončí v plamenech, a jestli tedy b je správně tak jestli má shořelé stejný účinek.Jan píše:Léčivo se odpařuje teplem.
No právě. Výzkumníci z výzkumáku vyzkoumali Varidol tak, aby se kapka odpařila než se k ní papírek prohoří. Na videu to jde rychlejc, tak jestli se stihne léčivo teplem odpařit, nebo jestli skončí v plamenech, a jestli tedy b je správně tak jestli má shořelé stejný účinek.Jan píše:Léčivo se odpařuje teplem.
Jojo, vykuřování je stará čarodejnická metoda, hodně chytrých čarodějů a čarodejnic a kuřáků ještě více.Kohout píše:No právě. Výzkumníci z výzkumáku vyzkoumali Varidol tak, aby se kapka odpařila než se k ní papírek prohoří. Na videu to jde rychlejc, tak jestli se stihne léčivo teplem odpařit, nebo jestli skončí v plamenech, a jestli tedy b je správně tak jestli má shořelé stejný účinek.Jan píše:Léčivo se odpařuje teplem.
Povídá se že jsem na Dol vysazený, ale když pak zjistíte že si autora informací kterého považujete za seriozního musíte ověřovat u každé maličkosti, tak pak bohužel.
U toho amitrázu ve Varidlou. Tak yjsm slyšel o tom dpařování, nutnosti polohy svislé, atd atd.
Pálil jsem pásky před termokamerou atd. Mezi námi - metoda přehnout napříč a apálit oba konce je asi nejlepší ač je před ní varováno:-)
A potřeboval zjistit teplotu odparu amitrázu a ne a ne.
Pak jsem zjistil, že jsme za blbečky, že amitráz není tekutina ale pevná látka rozpuštěná v tom oleji a co se s ní stane v tom plameni nikdo neví. Sami se můžete přesvědčit že po nakápání Varidlou zůstává průhledný mastný flek na papíru průhledný až od okamžiku zčernání.
Tedy - asi se nic neodpařuje tak jak si představujeme že se většina "kapalin" do 300°C odpaří. A že by s epevná látka z oleje odpařila ještě dřív?
U toho amitrázu ve Varidlou. Tak yjsm slyšel o tom dpařování, nutnosti polohy svislé, atd atd.
Pálil jsem pásky před termokamerou atd. Mezi námi - metoda přehnout napříč a apálit oba konce je asi nejlepší ač je před ní varováno:-)
A potřeboval zjistit teplotu odparu amitrázu a ne a ne.
Pak jsem zjistil, že jsme za blbečky, že amitráz není tekutina ale pevná látka rozpuštěná v tom oleji a co se s ní stane v tom plameni nikdo neví. Sami se můžete přesvědčit že po nakápání Varidlou zůstává průhledný mastný flek na papíru průhledný až od okamžiku zčernání.
Tedy - asi se nic neodpařuje tak jak si představujeme že se většina "kapalin" do 300°C odpaří. A že by s epevná látka z oleje odpařila ještě dřív?

Dle mého názoru je amitraz koloidní, tudíž dokáže se po oleji dostat po nějaké době do celé struktury nosiče.KaJi píše: A potřeboval zjistit teplotu odparu amitrázu a ne a ne.
Nosič je směs papíru a podporovače hoření. Poláci mají například amitraz v tabletách atoz takového hořlavého papíru, které se dají na víčko od zavařeniny a zapálí na dně.
Takže asi nejlepší pocit a dojem mám z pásků, který je alespoň jeden den nasáklý kapkama, protože je hoření stejnoměrné - rozloženě nasáklý a tak je toi zároveň s odpařováním při tom hoření.
Kdyz jsem fumigoval pásky tak nejlepší zlepsovak byla deska PS a do ni napichane hrebiky s pasky, v teple domova a pak najednou nakapáno a na včelnici to odsypalo. Tehdy to melo jedinou chybu - bal jsem se aby amitraz z toho nezmizel- nevyprchal