Náplň do dýmáku
Náplň do dýmáku
Vratič obecný – skvělá bylinka do kuřáků
http://beeinfo.cz/vratic-obecny-skvela-bylinka-kuraku/
http://beeinfo.cz/vratic-obecny-skvela-bylinka-kuraku/
-
- včelařím od: 01 srp 1999
- oslovení: Tykat
- Kontaktovat uživatele:
Re: Náplň do dýmáku
Osobně moc kuřák nepoužívam, ale pokud ano, plním ho houbou
Troudnatec kopytovitý https://cs.wikipedia.org/wiki/Troudnate ... ovit%C3%BD

měl by být i léčivý . Roste , alespoň v mém okolí na mrtvých, nebo umírajících břízách.
Troudnatec kopytovitý https://cs.wikipedia.org/wiki/Troudnate ... ovit%C3%BD

měl by být i léčivý . Roste , alespoň v mém okolí na mrtvých, nebo umírajících břízách.
240 m.n.m. Dadant 448 x 159 , 448 x 326 , 40 včelstev , včelařím od roku 1999
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Jakmile si včelař myslí , že pochopil své včely , ony se změní.
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Jak je upravuješ na to kouření? Já sem předevčírem sbíral troud z břízy a troudnatců se tam válelo hafo kolem, už sem jich pár chtěl hodit do bedny ale byly strašně tvrdý tak sem si neuměl představit jak bych je nalámal a tak. To se nějak nařeže a suší? Nebo se to musí najít už ve stavu kdy to připomíná troud?
dlhodobo najlepšia náplň u mňa... osvedčili sa mi hlavne trúdnatec z buku ale v podstate každý...
ja to nasekám sekerkou najprv na plátky potom na malé kúsky, nemusí byť trúchnavý ale vyschnúť by mal, teraz používam tie nazberané v jeseň...

ja to nasekám sekerkou najprv na plátky potom na malé kúsky, nemusí byť trúchnavý ale vyschnúť by mal, teraz používam tie nazberané v jeseň...
-
- Kontaktovat uživatele:
jo jo, sekera , nebo kladivo.
Takže jestli rozumim správně: nasbírat v jakymkoliv stavu, rozsekat na hruhozrnější cimpr-campr a usušit.
-
- Kontaktovat uživatele:
nasbírat v stavu tvrdeho choroše, usušit a rozsekat na hruhozrnější cimpr-campr ,
někdy to jde lámat, někdy jsou malý, že se vejdou do kuřáku. Ty rozpadající jsem nezkoušel.
Oproti troudu se mi nestalo, že by vyhasl (víc než šé min. jsem nezkoušel). A celkem i voní.
někdy to jde lámat, někdy jsou malý, že se vejdou do kuřáku. Ty rozpadající jsem nezkoušel.
Oproti troudu se mi nestalo, že by vyhasl (víc než šé min. jsem nezkoušel). A celkem i voní.
-
- včelařím od: 0- 0-1985
Mně stále nedochází, včem je u toho choroše výhoda. Moje zkušenost s ním měla jen negativa.
- Alternative 052
- včelařím od: 0- 0-2006
- oslovení: Vykat
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit, že ten březový choroš (mám ho taky) trochu čpí a že včelky jsou na něj poněkud alergické. Klidnější byly po troudu z topolu. Chci zkusit ještě přidat sušenou pomerančovou kůru, ale trochu to zvažuji kvůli chemikáliím, které to nasálo ...
Nejlepší jsou stejně ruce a včely postříkané medovým roztokem. To včely zklidní a velaře taky. A navíc ho to nutí se ke včelkám chovat fakt citlivě. Langstrothova rada k nezaplacení ...
Jiří
Nejlepší jsou stejně ruce a včely postříkané medovým roztokem. To včely zklidní a velaře taky. A navíc ho to nutí se ke včelkám chovat fakt citlivě. Langstrothova rada k nezaplacení ...
Jiří
Cattus amat piscem, sed non vult tangere flumen.
Po rybce kočič moc touží, však do vody za ní jít nechce.
Po rybce kočič moc touží, však do vody za ní jít nechce.
Já mám nejradši dobrý mix. V plechové bedně co mám na troud v autě je směs. Od lehce zápalného z lípy a z vrb, lípa má taková pěkná dlouhá lehká vlákna, pak další směs když žežu dřevo na topení a je tam nějaký "shnilý" kus, tak nařezaný na koláče 3-5cm rozsekaný sekerou, drť - piliny z toho řezání, sekání a nakonec tvrdé jádro., Ztrouchnivělé tvrdé dřevo -mám vě+tšinou ovocné. A tvrdí to větve. Sírám ztrouchnivělé větve dubu, ovocných stromů, pt. třešně co mám na stanovišti a co nejde nalámat tak krátím mačetou nebo pokosovkou. Má to výhodu že je to od kraje měkké uvnitř zdravější nebo i zdravéA zapaluji mj. kartony o dvajec.
Ta směs je dobrá, že to tvrdší tam zůstane žhavé i když zapomenu přikládat a pak stačí jen dosypat na to hrst drobotiny ode dna a přidat tvrdší kousky.
Ta směs je dobrá, že to tvrdší tam zůstane žhavé i když zapomenu přikládat a pak stačí jen dosypat na to hrst drobotiny ode dna a přidat tvrdší kousky.