Mě trochu vyděsilo, když po provalení podvodů Včelpa jsem začal dostávat otázky, jestli i já, když mám ten český med, v něm mám ta antibiotika ...
Jiří
Pokud jde o složky, které do medu nepatří, zdá se, že se hodnotí jen to, jestli tam jsou nebo nejsou. Možná je tam i nějaký rozlišující limit, nevím. Podle mého názoru by to mělo v informacích o testech být. Tohle je na debatu i s těmi, kdo testy dělají ... Doporučil jsem téma redakci MV.inkognito píše: ↑10 dub 2017 10:02 Ale ani to nic neřeší. Bez kvantifikace je to k ničemu. ... To je ta analogie v MVP a PCR - neprojde nic. Ani vy si Jiří nemůžete být jistý, že vám v medu nenajdou stopu po invertu či karamelu - stačí, když si včely líznou rozlité limonády - nenaděláte s tím nic. Proto je z podobných výsledků mít hrůzu a ne radost!
Já bych ale konečně chtěl vědět, kdy lipový či pohankový med přestává být lipovým či pohankovým? Oba jsou tak výrazné, že když to tam nenapíšu tak mi to pak zákazník otluče o hlavu, protože on zrovna lípu či pohanku nemusí...
Rovněž je zvláštní, že je v tom testu med označený jako "Včelí med z Radostic medovicový" a je označen jako vyhovující, přitom jeho označení je v rozporu s platnou legislativou. Není to divné?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů