Tak včera už druhý roj. Tenhle má tak cca 5 kg. U obou se mi podařilo chytit matku do klícky,
takže nebyl problém se sběrem, přiletěly sami.
Rok 2017
-
- včelařím od: 01 srp 1999
- oslovení: Tykat
- Kontaktovat uživatele:
Rok 2017
240 m.n.m. Dadant 448 x 159 , 448 x 326 , 40 včelstev , včelařím od roku 1999
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Jakmile si včelař myslí , že pochopil své včely , ony se změní.
Včely mě naučily, že jediné , na co se u včel mohu spolehnout je to, že se nemohu spolehnout skoro na nic.
Re: Rok 2017
Já padám dneska z práce, musím kouknout zda ty misky zrušily, nebo jdu oddělkovat. Když včely nadělují, beru. 

Jako že by ty misky nejenom nezakladly ale i fyzicky zrušily - vykousaly, takhles to myslel?
Jo tak. A taky jo. Normálně staví a matka klade, misky tam sice jsou , ale nezakladené.
Byl jsem nejdřív kontrolovat mohykánky. Tam by mě to mrzelo, kdyby uletěly. Jak mi zůstaly dvě včelstva z toho stanovišě. Vloni, i když jsem je na jaře krmil si jedny narazily jen pár misek, jen co jsem je odebral do plemenáče, tak je to přešlo.
Letos v zimě si z jednoho udělal nějaký datlovitý vogel krmítko, takže jsem zásoby z něhj přendal na to druhé.
Dneska bylo proplodováno 5N 2/3 ze šesti, jen dole byl jeden prázdný. Tak jsem přihodil z vedlešjího vyzobaného jeden N prázdný, zarotoval a do středu v horní části nandal stavební rámky.
Třeba se už letos rozhodnou rojit.
Na kopci jsem ještě přihodil do lagminiplusu
další nástavky, takže ten větší je na 6x6r 2/3, tak jsem zvědav kolik z toho nadělám oddělků. 
Pak jsem byl na "JamesBond", tam dvě ze tří jedou nádherně, nebudu je rozšiřovat, jedno má jen 60cm a druhé 80cm výšky plástů takže se snad dají na rojení.
Zatím to odhaduji, že je tady ještě brzo, tak týden, 14 dní nejmíň.
Byl jsem nejdřív kontrolovat mohykánky. Tam by mě to mrzelo, kdyby uletěly. Jak mi zůstaly dvě včelstva z toho stanovišě. Vloni, i když jsem je na jaře krmil si jedny narazily jen pár misek, jen co jsem je odebral do plemenáče, tak je to přešlo.
Letos v zimě si z jednoho udělal nějaký datlovitý vogel krmítko, takže jsem zásoby z něhj přendal na to druhé.
Dneska bylo proplodováno 5N 2/3 ze šesti, jen dole byl jeden prázdný. Tak jsem přihodil z vedlešjího vyzobaného jeden N prázdný, zarotoval a do středu v horní části nandal stavební rámky.
Třeba se už letos rozhodnou rojit.

Na kopci jsem ještě přihodil do lagminiplusu

Pak jsem byl na "JamesBond", tam dvě ze tří jedou nádherně, nebudu je rozšiřovat, jedno má jen 60cm a druhé 80cm výšky plástů takže se snad dají na rojení.

Zatím to odhaduji, že je tady ještě brzo, tak týden, 14 dní nejmíň.
-
- včelařím od: 01 srp 1999
- oslovení: Tykat
- Kontaktovat uživatele:
tady v polabí to lítá o 106. Mě teda zatím ještě nefrnklo nic,ale v jedněch jsem už oddělkoval se starou matkou - jak jsou jednou matečníky zakladený, většinou je už rozhodnuto.
240 m.n.m. Dadant 448 x 159 , 448 x 326 , 40 včelstev , včelařím od roku 1999