K tomu karamelu, jak čtu jinde.
Jirko, problém je že je to jen BYL-NEBYL. Očekával bych info kolik, jinak je to zpráva na ....nic. To nyní všichni co kupovali sudy od Kofoly maji dát med medoviny, nebo vyhodit, nebo dát na rozbory?????
Tady si včelaři, a i ty, svoji paranoiou až nenávistí mnohdy z neznalosti zadělali na problém.
Četl jsi někdy že Toyota, BMW, Ford a další padělají auta? U medu je to běžné, zavedli si to sami včelaři!!!!
Jak odliší kdo problém s kvalitou, nebo s nedostatečnou kontrolou procesu?
Co je špatného na medu když nevyhovuje kritériím HMF

, aktivita diastázyy atd.
Paradox doby je ten, že si malí samy podřezávají větev jako by samo nestačilo že na tom pracují ostatní.
Pro velko není problém EET, daňové kontrolní hlášení, a nakonec ani žádná další byrokracie a třeba tady laboratorní rozbor.
To ničí malé. A velké zbavuje konkurence.
Nakonec budou včelaři rádi, že budou moc dávat med do výkupu, neboť se jim nevyplatí dělat rozbory v malém.
Například to že tam včelaři nenajdou "umělý med" a další - to si žádný včelař nebude moci být jistý. ANi už dnes. Jak víte kde vaše včely dneska budou loupit úly v okolí krmené vším možným.
Musel jsem se smát, když jsem četl jak se někdo chlubí že má přínos x kg denně na jaře. Mně by to děsilo, že když mi udělají kontrolu, najdou mi tam cokoli.